For bare noen år siden var det de mye omtalte SMS-lånene som sikret deg lån på minuttet. Når vi nå skriver 2017 har denne lånetypen dødd ut, men det å skaffe seg et raskt lån er likevel enklere enn noen gang. Gjennom mobiltelefonen, nettbrettet eller datamaskinen kan man på bare noen få minutter fylle ut en søknad, få søknaden vurdert og signere på søknaden.

Dagens flaskehals er i stor grad overføringstiden til bankene, som kun sender penger seg i mellom til faste tidspunkter hver dag.

Mange ting må klaffe samtidig

Det krever ikke noe spesielt fra deg for å skaffe deg et raskt lån, men vi skal allikevel lage en liten sjekkliste som du må oppfylle dersom du trenger pengene kjapt.

  • Bruk av BankID – du er nødt til å identifisere deg selv og signere med BankID for å få et lån på minuttet
  • Banken er nødt til å støtte raske lån – hvis en menneskelig kundebehandler må vurdere søknaden din, så vil det som regel ta flere dager å få lån
  • Utbetalingstiden er ikke nødvendigvis på minuttet – det tar gjerne timer eller dager før pengene er inne på konto

Utover dette så er det ikke noe spesielt å tenke på. De fleste banker som tilbyr rask søknadsbehandling og rask utbetaling av lån er flinke til å skryte av dette på sine egne nettsider.

Noen banker henger fortsatt etter

Men selv om moderne teknologi har lagt alt til rette for oss, så er det fortsatt en del banker som henger etter rent teknologimessig. Dette gjelder blant annet mange av de store sparebankene. Skal man søke forbrukslån her, så må man gjerne regne med noen dagers ventetid mens en menneskelig kundebehandler vurderer søknaden din.

De bankene som tilbyr lån på minuttet har automatiske systemer som vurderer søknaden din. Da sammenlignes blant annet tall fra selvangivelsen med det du har fylt inn i søknaden, samtidig som det gjøres en kredittsjekk av deg. På denne måten kan banken vurdere om du er «skikket» til å låne eller ei.

Å søke om lån på minuttet er svært enkelt i dag. Du trenger knapt bare å vite hva du heter, hvor du bor og hvor mye du tjente i fjor for å søke om lån. En slik søknad tar sjeldent mer enn 2-3 minutter å fylle ut. Velger man en moderne bank så får man svar på søknaden umiddelbart, selv om utbetalingen av lånet kan drøye med noen dager. Hvorvidt dette er en god ting kan likevel diskuteres.

Mer info om det å låne på minuttet, kan du lese her: lånpåminuttet.net