Vi nordmenn har blitt et svært prisbevisst folkeslag de siste årene. Gjennom nettsider for sammenligning av priser har det blitt svært enkelt å finne frem til de rimeligste produktene i alle bransjer. Også de som skal søke om lån har blitt flinkere til å sammenligne banker før man bestemmer seg for hvor man søker. Men kan det være lurt, og er det i det hele tatt mulig, å søke lån i flere banker samtidig?

Det lønner seg å hente inn flere prisanbud

Når man sammenligner lånepriser på nettet så kan man kjapt finne de rimeligste bankene. Det anbefaler vi alltid at man gjør, men samtidig så får man ikke hele fasiten av å kun gjøre dette. Banken fastsetter nemlig renten basert på individuell økonomi, slik at man aldri kan vite den reelle renten før man faktisk har søkt om lånet.

Dette betyr at du faktisk blir nødt til å legge inn en lånesøknad for å vite om du kan få et billig lån eller ikke. Med andre ord er det alltid en god idé å søke i så mange banker som mulig, rett og slett fordi du kan spare penger på det. Det kan ta noe tid, men de fleste banker har i dag søknadsskjemaer som ikke tar mange minuttene å finne ut av. Og når man først skal låne penger, kanskje flere tusenlapper, så bør man uansett ta seg tid til det.

Spar tid: benytt en låneformidler

Orker man ikke å fylle ut den samme søknaden gang etter gang i flere banker, så finnes det heldigvis gode alternativer. Man har nemlig selskaper som kalles for låneformidlere eller finansagenter, som samarbeider direkte med mange av de norske storbankene. Det du gjør her er å legge inn lånesøknaden din hos selskapet, som videreformidler den til sine samarbeidende banker og hjelper deg med å finne det rimeligste lånet.

Tjenesten er helt gratis, og låneformidleren er helt uavhengig av bankene. Det betyr at selskapet ikke tjener noe mer på å anbefale den ene banken fremfor den andre. På den måten er du sikret en uavhengig vurdering, gjennom det som trolig er den beste måten å finne et rimelig forbrukslån på. Tjenesten er dessuten helt uforpliktende, så du behøver ikke å takke ja til et lånetilbud dersom du ikke er fornøyd med det som tilbys deg.

Derfor gir det økonomisk mening

Å søke forbrukslån i flere banker samtidig er ikke bare mulig, det er noe vi anbefaler å gjøre. De andre bankene vil heller ikke få vite at du har lagt inn flere søknader, så man behøver ikke bekymre seg for det heller.

Den aller enkleste måten å sende flere søknader på, er å benytte seg av en låneformidler. Da vil man nemlig slippe å måtte fylle ut den samme søknaden flere ganger, ettersom dette selskapet tar på seg oppgaven med å videresende søknaden din.
Man bør alltid innhente lånetilbud fra flere banker når man skal søke forbrukslån. Dette fordi at den reelle renten for akkurat deg og din økonomi først blir bestemt når man har levert en søknad. Eksempelrenten som oppgis på nettsidene til bankene må derfor tas med en klype salt.